Voor het presenteren van brochures in uw winkel zijn er zogenaamde folderrekken verkrijgbaar. Deze rekken zijn verkrijgbaar in vele afmetingen en uitvoeringen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de hoeveelheid te presenteren foldermateriaal is er keuze uit staande, draaibare, opvouwbare en wandfolderrekken. De folderstandaards kunnen in twee hoofdgroepen worden onderscheiden namelijk de kunststof en metalen houders.

Kunststof folderstandaard

De kunststof rekken zijn transparant en hebben verschillende afmetingen zoals 1/3-A4, A4, A5 of A6. De houders kunnen mbv schoeven op een wand worden gemonteerd en zijn vaak stapelbaar zodat er meerdere fodlers boven en/of naast elkaar kunnen worden gehangen. 

Fodlerstandaard A4_staand

Metalen folderrekken

De metalen folderstandaards zijn evenals de kunststof varianten verkrijgbaar in vele afmetingen en uitvoeringen. De houders zijn opgebouwd uit een metalen basis met eventueel een kunststof toevoeging voor het fixeren van de folders. Dit kan ook gebeuren door draadstaal in de juiste vorm. De beschikbare uitvoeringen zijn staand, draaibaar, opvouwbaar of wandmodellen. Voor bijvoorbeeld beurzen zijn de staande en opvouwbare uitermate geschikt vanwege hun geringe gewicht en (opgevouwde) afmetingen. De draaibare en wandrekken worden vaker gebruikt in winkels of gebouwen en hebben vaak een vaste plaats.

Folderrek opvouwbaar